Liikennelabra-uutiset

Liikennelabran verkkosivut siirtyvät

Näitä erillisiä Liikennelabran verkkosivuja ei enää päivitetä ja ne poistetaan julkisuudesta jonkin ajan kuluttua.

Uudet verkkosivut löytyvät osoitteesta www.trafi.fi/liikennelabra 

MAL-verkosto

ASEMANSEUDUT KAUPUNKIEN KASVUN MOOTTOREINA – asemanseutuseminaari torstaina 19.5.2016 Helsingissä

Asemanseututoimija MAL-verkosto, Tekes sekä valtionhallinnon, kaupunkien ja elinkeinoelämän yhteistyökumppanit järjestävät yhteisen seminaarin kaupunkikeskustojen ja asemanseutujen kehittämisestä. Lue lisää..

Liikennelabra-päivä kiinnosti

Liikenne- ja viestintäministeriön järjestämä Liikennelabra-päivä keräsi ison joukon liikenteen digitaalisen maailman yrittäjiä, kokeilijoita ja kehittäjiä yhteen.

Tilaisuuden yhteydessä siirrettiin myös Liikennelabran vetovastuu liikenne- ja viestintäministeriöstä Liikenteen turvallisuusvirastoon (Trafi).

Lue lisää..

Trafi

Liikennelabra siirtyy Trafiin

Liikennelabra siirtyy 1.4.2016 lähtien Liikenteen turvallisuusvirastoon Trafiin. Sähköpostiosoite liikennelabra@trafi.fi on jo auki.

yllas@yllas.fi, +358 (0)40  570 9666

MaaS pohjoisessa: Ylläs Around starttasi

Ylläs Around on liikkumisen palvelun kokeilu, jonka on mahdollistanut Liikennevirasto, Kolarin kunta ja Ylläksen Matkailuyhdistys sekä Sonera. Tarkoituksena on toteuttaa liikkumisen palvelut Ylläksellä niin, että matkailija voisi lomailla ja käyttää koko alueen monipuolisia palveluita ilman omaa autoa. Lue lisää..

n5files

Liikennelabran seminaari 1.4.

Liikennelabran seminaari järjestetään perjantaina 1.4. klo 9-12 liikenne- ja viestintäministeriössä. Seminaarissa kuullaan tähänastisista tuloksista, kokeilualueiden kuulumisista ja siitä, miltä Liikennelabran tulevaisuus tuo tullessaan. Lisäksi luvassa on useita muitakin mielenkiintoisia puheenvuoroja.  Lue lisää..

P007005001H - © European Union, 2013

Idea on – mistä rahoitus?

Useat eri toimijat Suomessa ja EU:ssa tukevat rahallisesti ja lainoittavat yritysten ja yrityskonsortioiden toimintaa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa sekä yritystoiminnan alkuvaiheessa ja laajentamisessa. Liikennelabran sivuille on lisätty osio rahoituslähteistä kotimaassa ja EU:ssa. Lue lisää..

Yhteistyötä tiivistetään

– Jos haluamme tehdä liikenteestä aidosti palvelun, tarvitsemme innovatiivista, eteenpäin katsovaa ja rohkeaa ajattelua sekä rakentavaa yhteistyötä yli rajojen, totesi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner puhuessaan älyliikenteen Aurora Symposiumissa Muoniossa 1. helmikuuta. Lue lisää..

MarkoForsblom

Marko Forsblom ITS Finlandin toiminnanjohtajaksi

Marko Forsblom on nimitetty Älykkään liikenteen verkosto – ITS Finland ry:n toiminnanjohtajaksi 1.3.2016 alkaen. Forsblom siirtyy tehtävään liikenne- ja viestintäministeriön liikenneneuvoksen paikalta. Lue lisää..

n5files

Oppia kokeilevasta kehittämisestä

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – myös liikennekokeiluissa. Suurimman hyödyn kokeiluista saa, kun ne suunnitellaan, valmistellaan ja toteutetaan järjestelmällisesti. Nyt tähän on olemassa myös ohjeet: Liikennekokeilijan opas. Lue lisää..

Suomen kasvukäytävä

MaaS-kokeilu alkaa Hämeenlinnassa

Liikenne palveluna eli MaaS konkretisoituu Suomessa ensimmäistä kertaa Hämeenlinnassa. Maaliskuun loppuun saakka kestävän kokeilun aikana asiakkaat voivat yhdistää taksi- ja junamatkan Sonera Reissu -sovelluksella. Lue lisää..

roboviikkologosfviol

Robottiviikon liikennepäivä torstaina 26.11.

Robottiviikko 23.-29.11.2015 tarjoaa monia mielenkiintoisia näkökulmia robotiikkaan, niin teknologiana kuin maailmaa muuttavana ilmiönäkin. Lue lisää..

kolikoita

Valtionapua liikkumisen ohjaukseen

Liikkumisen ohjauksen valtionavustusten haku vuodelle 2016 on käynnissä. Avustusta voivat hakea ja saada kunnat, kuntayhtymät ja muut yleishyödylliset yhteisöt. Lue lisää..

P007005001H - © European Union, 2013

Horisontti-ohjelmassa jaossa 16 mrd euroa

Horisontti 2020 on EU:n tutkimuksen ja innovoinnin ohjelma, josta rahoitetaan hankkeita joilla on eurooppalaista lisäarvoa ja vaikuttavuutta. Hakemukset lähetetään suoraan Brysseliin, missä myös tehdään rahoituspäätökset. Vuodelle 2016 rahoitusta on 16 miljardia euroa.  Lue lisää..

Wihlman_Kari (17)

Trafin Wihlman: Myös yritysten avattava tietojaan yhteiseen käyttöön

Trafin pääjohtaja Kari Wihlman katsoo, ettei tiedon avaaminen ole vain viranomaisten ja julkisen sektorin velvollisuus, vaan myös yritysten olisi avattava tietojaan yhteiseen käyttöön. Wihlman puhui Trafin järjestämässä seminaarissa 23. lokakuuta. Lue lisää..

aurora_liikennelabra

Aurorasta maailman ensimmäinen arktinen älykkään liikenteen testiekosysteemi

Digitaalimurroksen suuret trendit, kuten automaatio, sähköistyminen ja liikkuminen palveluna, tulevat ravisuttamaan liikenteen alan rakenteita lähivuosina. Tunturi-Lapin alueelle luodaan nyt kansainvälisesti ainutlaatuinen, tietoon perustuva liikenteen älykkään automaation testialue ja osaamiskeskus Aurora.
Lue lisää..

Allianssi

MaaS-allianssi julkistettiin Bordeaux’ssa

Suomen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner julkisti älyliikenteen maailmankongressissa Bordeaux’ssa MaaS-allianssin, johon perustamisvaiheessa kuuluu 20 organisaatiota. Lue lisää..

ITS-BordeauxLogo-square

Älyliikenteen maailmankongressi Bordeaux’ssa – Liikennelabra mukana

Tervetuloa Suomen näyttelyosastolle Bordeaux’ssa järjestettävään älyliikenteen maailmankongressiin! Osastomme numero on C37.

ITS World Congress on vuosittain järjestettävä kansainvälinen, älyliikenteeseen keskittyvä tapahtuma. Lue lisää..

Hassehärkönen1x1

Ajantasaista tietoa autosta toiseen

NordicWay, Coop -hankkeessa ajoneuvot keräävät ja välittävät liikenneturvallisuustietoa. Projektipäällikkö Ilkka Kotilaisen mielestä Pohjoismaiden hyvä mobiiliteknologian osaaminen luo erinomaisen pohjan palvelulle.

Lue lisää..

Suomen kasvukäytävä

Kasvukäytävän MaaS-palveluiden data-inventaario valmis

Liikkumisen monipuolisten palveluiden kehittämiseksi tulee jatkossa olla
käytettävissä riittävän laadukkaat digitaaliset tietovarannot. Lisäksi tarvitaan laadukkaat ja ajantasaiset palvelurajapinnat tiedon ja palveluiden integroimiseksi osaksi liikkumispalveluita.

Lue lisää..

Aikaisemmat