Auto kytkeytyy tietoverkkoon

Länsimaissa uudet henkilöautot kytkeytyvät verkkoon kiihtyvissä määrin. Autot ovatkin jo kuluttajien kolmanneksi tärkein verkkopäätelaite. Niin Google, Apple kuin Microsoft ovat tulossa vahvasti autoihin eikä syyttä. Vuoteen 2017 mennessä arviolta 80 % länsimaissa myydyistä uusista autoista on kytkeytynyt verkkoon. Tämä avaa huiman määrän uusia mahdollisuuksia niin kuluttajille kuin palveluiden tuottajille.

Auton yhteys tietoverkkoon voi olla sisäänrakennettu tai muodostettu puhelimen tai tabletin avulla. Pian voit hyödyntää älypuhelintasi autossa yhtä saumattomasti kuin kaukosäädintä television kanssa. Jo nyt monissa uusissa autoissa on mahdollisuus hallita eri ominaisuuksia puhelimen kautta. Voit esimerkiksi säätää autoon juuri haluamasi lämpötilan, avata ja lukita ovet tai seurata sen sijaintia.Esimerkiksi etäältä luettavat autojen vikakoodit säästävät kuluttajan aikaa, kun autohuolto näkee suoraan, onko autossa todella vikaa vai voidaanko koodi turvallisesti ohittaa. Autoverkossa_ilmanotsikkoa2000x1500Liikennelabran myötä autoihin on tulossa täysin uudenlaisia palveluita, joiden avulla autoilusta ja liikkumisesta tulee helpompaa.

Yli 50 % uutta autoa ostavista henkilöistä ilmoittaa auton viihdepalvelu- ja mediajärjestelmien näyttelevän suurta osaa auton valinnassa. Lähes puolen mielestä auton yhteys verkkoon on tärkeä kriteeri autoa valittaessa. Ja miksi ei – ottaen huomioon, että vietämme keskimäärin 90 minuuttia päivässä liikenteessä. Jos tätä aikaa voidaan lyhentää tai tehdä se kuljettajalle ja matkustajille miellyttävämmäksi, kulkee kehitys oikeaan suuntaan.